Росіяни нахабно обікрали Renault, «злизавши» дизайн нової Lada з седана Logan: фото

Російський концерн АвтоВАЗ презентував свою нову модель Lada Iskra, яка виявилася точною копією популярного седана Renault/Dacia Logan. Автоконструктори держави-агресора нахабно вкрали у французьких колег їхні напрацювання зовнішнього вигляду автомобіля.

Як повідомляє Carscoops, раніше АвтоВАЗ справді тісно співпрацював з Renault в галузі автомобілебудування. Зокрема французи допомагали росіянам на початку роботи над Lada Iskra. За основу було взято модель Logan третього покоління. Однак у 2022 році французька компанія покинула російський ринок і припинила партнерство з російським концерном.

Незважаючи на це, росіяни продовжили роботу над Iskra, хоча на деякий час і призупинили проєкт через брак комплектуючих. І ось у підсумку з’ясувалося, що «новий» седан АвтоВАЗу – це скопійована версія Logan, дизайн якої вони нахабно привласнили без дозволу французького бренду.

У Росії вже набрехали, що перша з початку війни проти України нова модель заснована на принципово новій архітектурі, але на ділі Lada Iskra виробляється на базі лише злегка доопрацьованої платформи CMF-B. На її основі збирають Nissan Juke і Renault Clio. При цьому росіянам довелося через санкції замінити деякі комплектуючі в авто на китайські аналоги.

Lada Iskra приводиться в рух 1,6-літровим атмосферним бензиновим мотором на 90 або 106 кінських сил. У базовій комплектації двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою», а топова модифікація йде з 6-ступінчастою МКПП або АКПП. Перші серійні моделі мають зійти з конвеєра у 2025 році.

Джерело Carscoops
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти