Водіям назвали небезпечні оберти, до яких краще не розганяти двигун автомобіля

Двигун будь-якого автомобіля влаштований так, що він витримує навіть найсерйозніші навантаження, але не кожен мотор під цими навантаженнями зможе довго “прожити”. Навіть найнадійніші агрегати здатні швидко вийти з ладу, якщо регулярно піддавати їх усіляким катуванням. Зокрема, це стосується і того, на яких оборотах водій використовує двигун. Експерти порталу wheel-news.com назвали найнебезпечніші показники роботи силової установки для автомобілів із ДВЗ.

Серед автомобілістів, як правило, немає єдиної думки про те, які обороти є оптимальними. Хтось намагається мінімально навантажувати мотор, хтось навпаки – тримає його в тонусі на граничних показниках. Експерти відзначають, що оптимальною можна вважати роботу агрегату в межах 2-4 тисяч обертів. Під час розгону досягається позначка в 5-6 тисяч обертів. Після неї йде “червона зона”, яка і становить небезпеку для двигуна. Якщо довести до неї, а потім раптово потрапити в затор, це може сильно нашкодити мотору, особливо, якщо є проблеми з системою охолодження.

При цьому в сучасних автомобілях з автоматичною трансмісією вивести двигун у “червону зону” неможливо, оскільки електроніка автоматично вирівнює роботу двигуна. Однак це не означає, що навантажувати мотор потрібно нерозважливо і не варто стежити за тахометром.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти