8 головних правил, які рятують українських водіїв від штрафу

Автомобіль є благом для кожного водія, який має можливість вільно вирішувати свої логістичні питання, не вдаючись до допомоги інших людей. Водночас не варто забувати, що керування транспортним засобом – це ще й відповідальність, пов’язана з цілою низкою вимог і обмежень. Їх недотримання може обернутися для автомобіліста адміністративним штрафом. Видання “Твоя МАШИНА” звертає увагу на 8 головних правил, які дозволяють керманичам уникати покарання.

1. Дотримуйтеся правил швидкості та дистанції
Порушення швидкісного режиму є найпоширенішим видом порушень в Україні і, відповідно, однією з головних причин ДТП. Тому контроль за дотриманням обмежень з боку поліції особливо суворий. Те саме стосується і безпечної дистанції руху, яка потрібна для запобігання раптовим зіткненням на дорозі.

2. Не використовуйте мобільний телефон за кермом
Гаджети стали частиною нашого повсякденного життя, у зв’язку з чим, багато автомобілістів не можуть розлучитися з ними навіть за кермом. Навіть секундне відволікання на смартфон може призвести до аварії.

3. Перевірте технічний стан автомобіля
Якщо поліція помітить, що у вашій машині несправні гальма, рульове управління, світлотехніка або інші важливі компоненти, то вас неодмінно зупинять і оштрафують. До того ж подібні проблеми можуть призвести до ДТП, після якої зустрічі з поліцією також не буде важко уникнути.

4. Проходьте періодичні техогляди та оформлюйте страховку
Техогляди сьогодні в Україні є обов’язковими не для всіх, але якщо ваше авто належить до підконтрольної категорії, перевірку слід пройти, щоб не отримати штраф. Крім того, українським водіям потрібно мати поліс обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності, за відсутність якого також можуть оштрафувати.

5. Використовуйте ремінь безпеки
За статистикою, менше половини українських автомобілістів користуються ременями безпеки і тим самим порушують ПДР. Поліції нічого не заважає зупинити вас за ігнорування цього правила і виписати штраф.

6. Дотримуйтесь правил паркування
Далеко не скрізь і не завжди можна паркувати своє авто. Порушення правил паркування також є одним із найпоширеніших видів правопорушень серед автомобілістів.

7. Звертайтеся з повагою до поліцейських
Шанобливе і спокійне спілкування з поліцією є запорукою відсутності неприємностей. Багато хто забуває це і наривається на проблеми. Так, існують ситуації, коли поліцейські переходять межу і поводяться неналежно, але водіям слід пам’ятати, що часто закон вимагає від них співпраці. І грубість силовиків не вважатиметься виправданням для правопорушення.

8. Вивчіть усі чинні дорожні знаки і правила
Знання ПДР, розмітки та дорожніх знаків є вимогою за замовчуванням для всіх водіїв. Однак правила змінюються, тому важливо не тільки повторювати вже наявні вимоги, а й вивчати нові.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти