Стане тільки гірше: що категорично не можна робити водіям під час оформлення штрафу

Адміністративні штрафи є найпопулярнішим покаранням за порушення ПДР в Україні. Причому, є ситуації, коли від штрафу не застрахований практично ніхто. У зв’язку з цим важливо знати, як діяти, коли поліція оформляє адміністративний матеріал за цим фактом. Зокрема, слід розуміти, як чинити не варто.

Іноді водії вдаються до різного роду “трюків”, сподіваючись перехитрити інспекторів і уникнути тим самим відповідальності. Зокрема, нерідко автомобілісти відмовляються від отримання копії постанови про притягнення до адміністративної відповідальності. Існує думка, що, якщо водій не залишить свій підпис у графі про отримання копії документа, то це в майбутньому дасть змогу оскаржити штраф, заявивши, що розгляд справи відбувався без його участі. Насправді така поведінка є великою помилкою і шкодить насамперед самому порушнику.

Юристи пояснюють, що закон дозволяє поліцейському оформляти матеріали без підпису водія, вказавши в документах, що той відмовився отримувати копію постанови. Водночас без останньої автомобіліст не зможе подати скаргу до суду на дії поліції і навіть сплатити штраф, оскільки не знатиме реквізитів для платежу. Якщо водій не встигне оскаржити постанову в 10-денний термін, то втратить можливість скасувати штраф. Несплата стягнення в 30-денний термін може призвести до більш серйозних наслідків – подвоєння суми заборгованості, арешт рахунків і майна.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти