Залишилося 5 днів: водіїв змусять використовувати обмежувачі швидкості в автомобілях

З 7 липня в країнах Європейського Союзу почнуть діяти нові правила торгівлі автомобілями, які забороняють продаж нових транспортних засобів без технології обмеження швидкості Intelligent Speed Assist (ISA). Очікується, що незабаром подібна вимога стане обов’язковою і для України.

Негайно перевірте свої права і техпаспорт: водіїв штрафують за одну популярну помилку

Водіїв після 65 років позбавлятимуть прав: кому заборонять сідати за кермо

Стильний кросовер і “бусік” за 3 млн: на чому їздить мер Львова Садовий

Технологія ISA використовує GPS, а також камери і датчики, які розпізнають розмітку і дорожні знаки. У місцях, де діє обмеження швидкості, система автоматично коригує налаштування автомобіля, знижуючи потужність двигуна до показників, що не дають змоги перевищувати гранично допустимі показники. Також технологія активує різноманітні тактильні, звукові та візуальні попередження в разі перевищення обмеження швидкості.

Експерти зазначають, що використання ISA вже за кілька днів стане обов’язковим на всіх нових автомобілях. Зокрема дилери мають забезпечити їхню наявність у старих моделях, які ще не встигли продати.

Зазначається, що технологію можна тимчасово відключити, сильно натиснувши на педаль газу після активації сигналу. Також існує можливість повністю вимкнути ISA шляхом механічного втручання в роботу автомобіля, але це автоматично анулює гарантію на транспортний засіб. До того ж низка країн уже готуються запровадити відповідальність для автовласників за подібне переналаштування. Оскільки Україна форсованими темпами рухається до ЄС, очікується, що подібні вимоги буде запроваджено і в нашій країні.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти