Негайно перевірте свої права і техпаспорт: водіїв штрафують за одну популярну помилку

Українські водії нерідко не встигають стежити за останніми оновленнями законодавства у сфері експлуатації автомобілів і ПДР, що нерідко призводить до неприємних сюрпризів. Зокрема, багато хто може не знати, що порушує через деяку невідповідність даних у водійських правах і техпаспорті.

В Україні повернуть обов’язковий техогляд для всіх водіїв: коли це станеться

На чому їздить Віталій Кім: аномально дешевий Mercedes і розкішний Volkswagen

40 тисяч штрафу навіть тверезому: яким українським водіям заборонено сідати за кермо

Так, автомобілісти в Україні часто помиляються, вважаючи, що отримання посвідчення тієї чи іншої категорії дає їм право керувати й іншими транспортними засобами, на які насправді потрібно отримувати окремий дозвіл. Наприклад, водії з категорією “С” можуть бути впевнені, що можуть водити всі вантажівки. На ділі ж, якщо дозволена маса транспортного засобу більша за 7 400 кг, то сідати за кермо такого авто їм заборонено. При першій зупинці поліція оштрафує їх. Те саме стосується водіїв мопедів і скутерів з відкритою категорією “А”, але без категорії “А1”.

Причому нерідко необізнані порушники вважають, що подібний проступок обійдеться їм у кілька сотень гривень і то, якщо зловить поліція. Багато хто не в курсі, що вже кілька років як за такі порушення штрафують мінімум на 3 400 гривень.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти