Штраф за відсутність аптечки в автомобілі: чи можна його уникнути

Як відомо, у кожній машині в Україні мають бути три речі – вогнегасник, медична аптечка та знак аварійної зупинки. За відсутність хоча б одного із зазначених атрибутів водія можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

Зупиняючи автомобіль, поліція нерідко попутно цікавиться у водія наявністю аптечки. Якщо її немає, патрульний нерідко одразу ж починає виписувати 340 гривень штрафу за ст.121 КУпАП. Однак юристи попереджають, що це неправомірна дія.

Притягати до відповідальності за цією статтею за відсутність аптечки або вогнегасника можна лише водія, який здійснює регулярні пасажироперевезення. Причому, розмір стягнення для нього становить 680 гривень. Також є ризик втратити права на півроку або потрапити за ґрати на 10 діб.

Щодо звичайних автомобілістів, які здійснюють приватні поїздки на особистому транспорті, то їх також можуть притягати до відповідальності за відсутність аптечки, але відбуватися це повинно в рамках ст.125 КУпАП. Остання як санкцію передбачає лише попередження.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти