У чому головна різниця між “роботом” і варіатором: не знають навіть досвідчені водії

Багато навіть досвідчених автомобілістів погано розбираються в тому, що стосується відмінностей у роботі роботизованої КПП і варіатора. Експерти пояснили, чому це різні трансмісії.

Зокрема, “робот” є по суті механічною КПП зі складним вузлом зчеплення. Останній дає можливість швидко перемикати передачі практично без розриву крутного моменту.

У випадку ж із варіатором йдеться про автоматичну КПП, поєднану з гідротрансформатором. У даній ситуації забезпечується безступінчаста зміна передавального відношення, що дає можливість підтримувати оптимальні оберти двигуна для максимального показника крутного моменту.

При цьому і “робот”, і варіатор однаково ненадійні і часто ламаються. Зокрема, обидві трансмісії дуже чутливі до їзди на низьких обертах. Їм “не подобається” рух у заторі та на бездоріжжі. Підвищене навантаження на них призводить до швидкого зносу.

Тим часом ремонт варіатора, як правило, коштує на порядок дорожче за “робота”, у зв’язку з чим рекомендується ставитися до цього виду трансмісії більш дбайливо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти