Як на СТО «розводять» автовласників: сім популярних афер механіків

Звертаючись по допомогу до автосервісу, водії сподіваються отримати якісне обслуговування і швидке вирішення своїх проблем за доступною ціною. Але іноді автовласники стикаються з обманом і відвертим шахрайством з боку механіків, які користуються недосвідченістю клієнтів. Портал НАРОДНА ПРАВДА виділяє сім типових афер на СТО.

1. Переоцінка вартості робіт:
Під час виконання роботи майстер підвищує ціну, мотивуючи це виявленням якихось нових проблем і складнощів. Боротися з цим можна лише шляхом попереднього узгодження обсягу робіт і ціни.

2. Непроведені роботи:
Нерідко майстри виставляють рахунок за роботи, які фактично не проводилися. Власникам слід уважно читати, за що вони платять і за можливості перевіряти виконання робіт.

3. Заміна нових деталей на вживані:
Іноді недобросовісні механіки використовують вживані деталі, виставляючи за них клієнту рахунок, як за нові. Потрібно завжди вимагати повернення замінених деталей, хоча б для розуміння того, що вас не «розвели».

4. Завищення цін на деталі:
Часто на СТО продають запчастини за завищеною вартістю, користуючись тим, що клієнт не в курсі, скільки насправді вони коштують. Краще цікавитися ціною на деталі. Ідеальний варіант – коли ви самі купуєте запчастину за прийнятною ціною і приносите її на СТО.

5. Перестановка деталей з одного автомобіля на інший:
Слід за можливості перевіряти, чи не зняли з вашої машини якісь деталі, поки вона була в ремонті. У цьому разі може знадобитися кваліфікована допомога.

6. Неякісний ремонт:
Дуже поширена ситуація, коли гроші за ремонт взяли в повному обсязі, а проблему не вирішили. Щоб убезпечити себе від цього, варто проговорювати з майстром, що і як він робитиме, щоб усунути несправність. Також краще звертатися в сервіс, який дає гарантію на свою роботу.

7. Некоректні заміни запчастин:
Іноді майстри можуть міняти справні та незношені деталі, за що вимагають додаткову плату. Слід заздалегідь обговорювати ці моменти і вимагати замінену деталь назад.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти