Водіям назвали найнебезпечніший сигнал на приладовій панелі.

У сучасних авто можна побачити безліч найрізноманітніших індикаторів на приладовій панелі, значення яких іноді не розуміють навіть досвідчені автомобілісти. Однак експерти попереджають, що є один сигнал, який мають знати всі, оскільки він становить найбільшу небезпеку. Мова про лампочку низького рівня тиску масла.

Зазвичай цей індикатор спалахує червоним світлом, коли активується запалювання, але потім одразу гасне. Це нормальне явище, яке не повинно викликати тривогу. Однак, якщо сигнал не зникає під час роботи мотора, то варто задуматися про причини такого явища.

Найімовірніше, в двигуні спостерігається нестача масла. Потрібно негайно зупинити авто в найближчому безпечному місці, увімкнути аварійну сигналізацію і заглушити мотор. Потім вийти з машини, відкрити капот і перевірити рівень масла. При цьому робити подібні маніпуляції слід через кілька хвилин після вимкнення двигуна, щоб масло встигло стекти в піддон. Уже потім потрібно діставати щуп і вимірювати рівень мастила.

Буває так, що достатньо просто долити масло до оптимального рівня. Таке буває, якщо давно не перевіряти мастило. Однак якщо ще недавно рівень мастила був нормальним і раптово впав, це вже привід задуматися. Таке можливо, якщо масло вугірає в циліндрах або ж є проблеми з маслознімними ковпачками. Також слід звернути увагу на наявність масляної калюжі під авто. Її наявність може свідчити про те, що витрата оливи відбувається через витік унаслідок поломки мотора, а не через «масляний жор».

Джерело Today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти