Що означає літера “B” на важелі перемикання передач вашого автомобіля

Автомобільні технології останнім часом не тільки не стоять на місці, а й розвиваються настільки стрімко, що сучасні водії за ними просто не встигають. Зокрема, з появою автоматичної трансмісії в ній з’явилося безліч режимів і функцій, про існування яких водії можуть навіть не підозрювати. Зокрема, багатьох автомобілістів бентежить буква “B” на важелі перемикання КПП. Експерти пояснили, що це за режим і коли слід його використовувати.

Буква “B” є скороченням від англійського слова “Brake” (“гальмо”). Якщо важіль перемикання передач перебуває в положенні B, трансмісія віддаватиме пріоритет потужності, а не швидкості. Ба більше, вона не дає змоги коробці передач обирати вищу передачу і використовує більше гальмування двигуном для поліпшення контролю і тяги.

Якщо у вашому автомобілі є положення “B” у важелі перемикання передач, використовуйте його під час руху накатом під нахил, щоб уберегти гальма від перегріву. Також воно ідеально підходить для підйому на схили, буксирування важких вантажів або руху слизькими дорогами чи пухким ґрунтом. Крім того цей режим допоможе зберегти зчеплення в снігову погоду – особливо під час рушання з місця – допомагаючи запобігти пробуксовці коліс і забезпечуючи більшу потужність і зчеплення.

Експерти звертають увагу, що в більшості випадків режим “B” водієві, ймовірно, потрібен не буде. Водночас знати про його призначення має кожен автомобіліст, чия машина має подібну АКПП.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти