Як скоротити витрату палива в автомобілі: поради від експертів

Автомобільне паливо в Україні постійно дорожчає, що змушує автовласників шукати нові способи економії. Насамперед у такій ситуації варто задуматися про скорочення витрат палива. Зробити це можна шляхом зміни своїх водійських звичок або технічного втручання в роботу транспортного засобу. Експерти «РБК-Україна» розповіли про другий спосіб.

Читайте також:

За який індикатор на приладовій панелі українців можуть позбавити прав на півроку

Після якого віку українським водіям краще не сідати за кермо

Можна «вбити» двигун: автозаправник назвав найгірший час для відвідування АЗС

Рекомендується перевірити свободу обертання коліс, щільність притиснення до дисків гальмівних колодок, кути установки коліс, люфти в підшипниках, а також тиск у шинах. Все це так чи інакше може негативно впливати на витрату палива в автомобілі.

Що стосується паливної системи, то тут не завадило б перевірити чистоту і справність форсунок, паливних фільтрів, а також тиск у паливній магістралі. Нерідко двигун споживає зайве паливо через проблеми із запалюванням, а також датчиками двигуна. Крім того слід звертати увагу на прогрів і робочу температуру мотора.

Вельми ефективним може виявитися переналаштування електронного блоку управління, так званий чіп-тюнінг, що дає змогу підвищити продуктивність та економічність двигуна. Водночас слід одразу готуватися до втрати динаміки та необхідності відмовитися від агресивного стилю водіння.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти