Сім фраз в оголошеннях про продаж автомобіля, які мають насторожити покупця

Купівля автомобіля через оголошення в інтернеті стала для українців звичайною практикою. Однак цей спосіб таїть у собі цілу низку ризиків, які не можна ігнорувати. «Твоя МАШИНА» звертає увагу на сім фраз у подібних пропозиціях, до яких слід поставитися насторожено.

Читайте також:

Які предмети мають бути в автомобілі у кожного українця у військовий час

«Сів і поїхав»:
Ділки намагаються привернути увагу водіїв цією фразою, щоб якомога швидше закрити угоду. Вам може здатися, що, якщо машина заводиться і їде без проблем, то її можна брати. Але на ділі іноді відбувається так, що далеко від’їхати покупцеві не вдається. Коли проблеми будуть виявлені, гроші вже повертати вам не стане.

«Вкладень не потребує»:
Здається, що машина не потребує додаткових витрат, але це практично завжди неправда. Що більший у авто пробіг, то більше у нього потенційних проблем. Якщо вас переконують у зворотному, значить хочуть обдурити.

«Усі подробиці по телефону»:
Продавець, найімовірніше, спробує «заговорити зуби» покупцеві, щоб змусити купити дефектну машину. Нічого не заважає йому розписати в оголошенні хоча б ключові нюанси.

«Торг біля капота»:
Якщо продавець готовий скинути ціну на машину, значить з нею вже є якісь проблеми. Двічі подумайте, перш ніж вплутуватися в подібну історію.

«Перевірка на будь-якому СТО»:
Як правило, власник спробує відвезти вас на найближче СТО, адже «так зручніше». Там на вас чекатимуть «правильні» майстри, з якими продавець може бути у змові. Вони дадуть такий висновок, який потрібен йому, а не вам. Якщо і брати до уваги таке оголошення, то слід наполягати на перевірці машини на своєму СТО.

«Не битий, не фарбований»:
Якщо прочитали або почули цю фразу, огляньте кузов ще ретельніше. Можливо, продавець просто хоче ввести вас в оману і відвернути увагу від реальних проблем.

«Автобізнесменів прохання не турбувати»:
Перекупи не хочуть мати справ із «колегами», оскільки знають, що обдурити їх буде складніше. Якщо бачите таку позначку, знайте, що маєте справу з досвідченим ділком.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти