Досвідчений автомеханік пояснив, чому літнім водіям не можна сідати за кермо

Відомий автомеханік і автомобільний експерт Скотті Кілмер звернувся до літніх водіїв із попередженням, що рано чи пізно настає момент, коли потрібно задуматися про завершення своєї водійської кар’єри. У своєму нещодавньому відео на YouTube він закликав літніх автомобілістів розглянути можливість відмови від водіння, якщо вони починають становити небезпеку для себе та оточуючих.

Читайте також:

Як доїхати додому на автомобілі з пробитим колесом, якщо немає запаски: водіям на замітку

П’ять речей, які кожен автомобіліст повинен зробити до осені

Як не можна заправляти машину у спеку: назвали одну небезпечну звичку водіїв

Прикладом для своєї заяви Кілмер навів випадок з автомобілем 2019 року випуску Lincoln MKT, який належав літній людині. Автомобіль потрапив до нового власника після того, як сім’я колишнього господаря вирішила, що той більше не в змозі безпечно керувати машиною. «Його дочка була змушена забрати машину у свого батька, тому що він більше не міг безпечно керувати», – розповів Кілмер, зазначаючи, що це рішення було правильним. Автомобіль зберігся в хорошому технічному стані, але на ньому було багато подряпин, що свідчило про часті дрібні аварії.

Кілмер також наголосив, що, незважаючи на емоційну складність такого рішення, воно необхідне для безпеки на дорогах: «Якщо ви становите небезпеку для себе і оточуючих і починаєте постійно потрапляти в аварії, час зупинитися».

Особливо Кілмер зазначив, що він сам, будучи вже літньою людиною, одного разу зіткнеться з такою ж необхідністю і, ймовірно, теж буде незадоволений цим, але безпека понад усе.

В Україні, як і в багатьох інших країнах, немає обов’язкового віку, після досягнення якого водії мають припиняти керування. Однак зараз в Раді вже готується законопроект, який має на меті зобов’язати автомобілістів після досягнення 65 років водії оновити свою ліцензію і вказати, чи є у них медичні проблеми, які можуть вплинути на їхню здатність керувати автомобілем.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти