Загорівся індикатор низького рівня пального в автомобілі: чи потрібно поспішати на АЗС

Сучасні автомобілі мають технології, які попереджають водіїв про вичерпання запасів пального та необхідність звернути на це увагу. Відповідний індикатор є на приладовій панелі. Але чи означає це, що потрібно одразу мчати на АЗС, поки машина не заглухла. Експерти вважають, що не завжди.

Читайте також:

Що категорично не можна робити в автомобілі під час туману: буде біда

В Україні обмежать вік водіїв: кому заборонять сідати за кермо

Сім фраз в оголошеннях про продаж автомобіля, які мають насторожити покупця

Річ у тім, що багато авто активують індикатор низького рівня палива на основі середніх підрахунків комп’ютера, який аналізує середню витрату палива за останній час. Буває, що на залишках пального після цього можна проїхати 100 і більше кілометрів. Зазвичай лампочка на приладовій панелі загоряється, коли в баку залишається близько восьми літрів палива.

Зрозуміло, кількість пройдених кілометрів при цьому залежить від стилю і умов водіння. Якщо їхати по шосе, уникати різких гальмувань і прискорень, то проїхати можна і 150 кілометрів. А в місті в умовах заторів з увімкненим кондиціонером за такого запасу палива можна не проїхати і 50.

При цьому експерти також не рекомендують тягнути до останнього. Не тільки тому, що можна заглухнути просто посеред дороги, а й через загрозу потрапляння в двигун сміття. Згодом на дні паливного бака з’являється осад, який накопичується там і за умови вичерпання запасів пального може потрапити в паливний насос, а звідти – в мотор. Це загрожує поломкою не тільки силової установки, а й компонентів паливної системи.

Джерело SUVNews
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти