11 речей, які слід знати перед покупкою Toyota Corolla

Ось уже понад півстоліття Toyota Corolla підкорює серця автолюбителів по всьому світу. Але що ж у ній особливого? Експерти видання SlashGear звертають увагу на 11 речей, які слід знати, перш ніж купувати цю модель.

Читайте також:

Чотири погані звички водіїв, через які ламаються двері автомобіля

П’ять найбільш викрадених марок автомобілів в Україні: кому потрібно бути насторожі

Попрощайтеся з правами: що буде водієві авто за відмову зупинитися на вимогу поліції

Toyota Corolla – один із найбільш продаваних автомобілів усіх часів
Corolla є найуспішнішим автопроектом з коли-небудь створених. З 1966 року було продано понад 50 мільйонів одиниць автомобілів і сьогодні ця модель не збавляє обертів. Лише за 2023 рік нових власників знайшли трохи більше 800 000 одиниць Corolla різних модифікацій.

Він швидко став відомий своєю паливною ефективністю та надійністю
Автомобілісти по всьому світу люблять Corolla якраз за те, що вона економічна і до біса надійна. Завдяки своїй простій конструкції цей автомобіль невибагливий в обслуговуванні і вкрай рідко ламається.

Toyota Corolla черпала натхнення з Toyota Publica
Toyota Publica була розроблена в 1950-х роках як автомобіль, який міг собі дозволити середньостатистичний японець. Цей базовий автомобіль початкового рівня був спеціально розроблений, щоб бути доступним і простим в обслуговуванні. Багато в чому, те, що надалі було реалізовано в Corolla, спочатку планувалося для Publica.

Corolla мала миттєвий успіх
Багато легендарних моделей не відразу отримують визнання громадськості. З Corolla було інакше. Одразу після появи на ринку з’ясувалося, що змагатися з новинкою Toyota не може ніхто. Тогочасні автомобілі були не такими надійними, а їхні двигуни споживали, як порівняти з нею, просто божевільні обсяги пального.

Toyota Corolla була першим автомобілем із білими ліхтарями заднього ходу
Так, Corolla стала піонером концепції білих ліхтарів заднього ходу. Дивно, але в багатьох автомобілях до 1967 року просто не було ліхтарів заднього ходу. Сьогодні вони є у всіх автомобілях, але Corolla стала лідером у тому, щоб змусити людей усвідомити переваги такої функції безпеки.

Протягом десятиліть Corolla залишалася доступним варіантом
Як і 50 років тому, Corolla залишається доступною для широкого кола автомобілістів по всьому світу. Незважаючи на всі її переваги і популярність, виробник не поспішає набивати на модель ціну.

Toyota Corolla має кілька гоночних титулів
У 2020 році Corolla брала участь у перегонах Stock Car Brasil і виграла перші п’ять перегонів, у яких брала участь. Corolla також зробила собі ім’я у світі NASCAR: у 2017 році Фредрік Аасбьо за кермом Toyota Corolla iM здобув перемогу на змаганнях Orlando Speed World Formula Drift. Звісно, ці автомобілі (включно з переможною Corolla iM) піддаються модифікаціям перед участю в таких заходах.

Toyota Corolla дуже невибаглива в обслуговуванні
Автомобілі Toyota традиційно легко ремонтувати, а модель Corolla ще й дешево. За оцінками експертів, на обслуговування цього авто доведеться витратити близько 4000 доларів за 10 років експлуатації.

Toyota Corolla служать довго
Як відомо, запорука довговічності будь-якого автомобіля – регулярне обслуговування. За таких умов Corolla проїдете без поломок і дорогих ремонтів понад 300 000 кілометрів.

Corolla залишається лідером у сфері безпеки
Toyota Corolla одразу ж показала, що поставить безпеку на перше місце у своєму дизайні, запровадивши білі ліхтарі заднього ходу, але виробник не зупинився на цьому. Corolla продовжила впроваджувати інновації в цій галузі, і в 2024 році Corolla отримала п’ятизірковий рейтинг безпеки від Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти