Кому з українців потрібно терміново пройти техогляд, щоб не отримати штраф

Багато українських водіїв забули, що в нашій країні техогляд, хоч і скасували для більшості автомобілів, але залишили обов’язковим для деяких категорій транспортних засобів. Тим же, хто знехтував існуючими вимогами, можуть оштрафувати на солідну суму при першій же зупинці.

Читайте також:

У тверезих водіїв відбирають права за «п’яну їзду»: як бути в такій ситуації

Негайно зупиніть автомобіль, якщо чуєте цей звук: важлива порада від механіка

Як водієві автомобіля проїхати перехрестя, якщо не працює світлофор: у поліції дали відповідь

Зокрема, обов’язковий техогляд в Україні, як і раніше, необхідний для легкових авто, які використовуються в таксі понад два роки (щорічно), вантажівок із терміном експлуатації понад рік (щорічно), вантажопасажирських автомобілів із вантажопідйомністю до 3,5 тонни, що експлуатуються понад два роки (раз на два роки), автобусів, що використовуються понад два роки (кожні пів року), колісних тракторів, що експлуатуються понад два роки (раз на два роки), спецтранспорту (щороку), а також транспорту для перевезення небезпечних, токсичних або легкозаймистих вантажів (через рік після випуску і далі кожні пів року). Відсутність у зазначених транспортних засобів дієвих документів про проходження техогляду тягне за собою штраф у розмірі 340 гривень для фізосіб і 1700 гривень для юросіб.

Звільнено від проходження обов’язкового технічного огляду в Україні легкові автомобілі, які не використовуються в комерційних цілях, а також транспорт, що використовуються для особистих потреб фізособами.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти