Як підготувати до осені гальмівну систему автомобіля

Осінній сезон наближається, у зв’язку з чим українським автомобілістам слід задуматися про підготовку своїх транспортних засобів до експлуатації в непростих умовах. Зокрема, експерти видання «Автоцентр» розповіли, що слід зробити заздалегідь із гальмівною системою автомобіля, щоб потім раптово не потрапити в халепу.

Читайте також:

На папері «Копійка», а за фактом – «Гелік»: розкрили автопарк нардепа-втікача Дмитрука

Що робити, якщо автомобіль потрапив під обстріл: інструкція від ДСНС

Кому з українців потрібно терміново пройти техогляд, щоб не отримати штраф

Насамперед рекомендується перевірити рівень і стан гальмівної рідини в бачку з написом «brake fluid». Якщо її там недостатньо, потрібно її долити. Також слід перевірити гальмівну рідину на забруднення, а магістраль, якою вона циркулює – на предмет витоків. Міняти гальмівну рідину потрібно раз на два роки.

Наступний момент, на який потрібно звернути увагу – стан гальмівних колодок. Нові колодки мають товщину 10-15 мм, якщо вони зносилися до рівня 3 мм і менше, їх слід замінити. Далі слід перевірити гальмівні диски, які також схильні до зносу через температурні перепади. Зокрема, з часом на них можуть з’являтися тріщини, хвилястість і бортики по краю. У деяких випадках диски можна проточити і випрямити, в більшості ж ситуацій їх міняють.

Окремо водіям рекомендують перевірити стан датчика системи ABS, який відстежує швидкість обертання колеса. Від нього залежить не тільки антиблокувальна система, а й система стабілізації курсової стійкості (ESP).

Також експерти радять не ігнорувати різноманітні ознаки несправності гальмівної системи, які включають у себе скрип, стукіт, пульсацію гальм, а також провал або надмірно вільний хід педалі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти