ТОП-механік попередив власників автомобілів з турбомотором про небезпечну вразливість

Власники автомобілів з турбонаддувом можуть зіткнутися з серйозними проблемами, пов’язаними зі зносом двигуна. За словами топового автомобільного експерта Скотті Кілмера, турбовані двигуни, хоча і забезпечують збільшення потужності, можуть значно скоротити термін служби автомобіля. У своєму недавньому відео на YouTube він поділився важливими порадами для автовласників, охочих уникнути потенційних витрат на ремонт.

Читайте також:

Не доводьте до біди: як зрозуміти, що час промити систему охолодження автомобіля

Що робити, якщо автомобіль потрапив під обстріл: інструкція від ДСНС

Кому з українців потрібно терміново пройти техогляд, щоб не отримати штраф

Основні причини підвищеного зносу
Турбонаддув – це популярна технологія, що дає змогу підвищити потужність двигуна завдяки подачі в циліндри більшого об’єму повітря під тиском. Однак цей процес супроводжується збільшенням тиску в двигуні, що, на думку Кілмера, може призвести до прискореного зносу внутрішніх компонентів. Турбокомпресори розганяються за рахунок відпрацьованих газів, що призводить до збільшення температури і тиску в камерах згоряння. У результаті цього підвищується навантаження на поршні, кільця, підшипники та інші ключові елементи двигуна.

Зниження терміну служби автомобіля
Хоча виробники запевняють, що їхні турбовані двигуни можуть прослужити до 240 тисяч кілометрів, Кілмер зазначає, що на практиці поломки можуть виникнути набагато раніше. Він підкреслює, що власники таких автомобілів повинні бути готові до потенційно вищих витрат на обслуговування і ремонт.

Поради щодо експлуатації турбованих автомобілів
Автоексперти рекомендують водіям бути обережними під час експлуатації автомобілів з турбонаддувом. Особливо важливо уникати різких прискорень і навантажень на двигун, які можуть спричинити передчасне зношування турбокомпресора та інших компонентів. Експерти Redex Additives радять уникати різкого натискання на педаль газу, особливо в умовах міської їзди та на автомагістралях.

«Спробуйте поступово збільшувати потужність, щоб турбіна могла почати обертатися плавно, і використовуйте педаль газу з обережністю для підтримки швидкості», – радять фахівці. Такий стиль водіння допоможе знизити навантаження на турбіну і продовжить термін служби як самого турбокомпресора, так і двигуна загалом.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти