Не заводиться автомобіль: десять найпоширеніших причин, чому так відбувається

Кожен автомобіліст може рано чи пізно зіткнутися з ситуацією, коли його транспортний засіб відмовляється заводитися. Причому, є ціла низка пояснень, чому так відбувається – від розрядженого акумулятора до відмови двигуна. Експерти назвали десять найбільш типових причин, чому не запускається двигун.

Читайте також:

Дві «секретні» функції в автомобілі, про які багато водіїв навіть не здогадуються

Терміново перевірте багажник: водіїв попередили про один незаконний штраф

Де водіїв штрафують на 12 000 гривень за «неправильне» взуття

Насамперед, звісно, варто звернути увагу на стан АКБ. Навіть якщо проблем із зарядом немає, сама батарея може вийти з ладу через те, що вичерпала свій ресурс. Також причиною проблем із запуском мотора може бути несправний стартер. Найчастіше в обох випадках доводиться міняти деталь, що вийшла з ладу.

Ще причинами того, що машина не заводиться, можуть бути проблеми з паливною системою, системою запалювання, куди входять несправності котушки запалювання, проводки, свічок, неполадки з паливним баком, насосом, форсунками, паливними фільтром і магістралями. Якщо свічки і паливний фільтр можна замінити самому, то інші проблеми, найімовірніше, доведеться вирішувати на СТО.

Додатково двигун може не запускатися через неполадки в електронному блоці управління (ЕБУ). Слід перевірити сигналізацію і запобіжники.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти