У вересні на українців чекає стрімке підвищення цін на автогаз: наскільки подорожчає паливо

Протягом місяця на українських автомобілістів чекає подорожчання автомобільного газу через підвищення акцизів і зовнішніх чинників. Про це заявив голова Української асоціації скрапленого газу (УАСГ) Станіслав Батраченко.

Читайте також:

900 гривень штрафу за неквапливість: де водіям загрожує штраф за повільну їзду

Власник СТО назвав чотири погані звички водіїв, які «вбивають» автомобіль

Чи можна використовувати задню передачу в автомобілі, щоб уникнути зіткнення

За словами експерта, збільшення податкового навантаження на трейдерів призведе до зростання цін на газ у районі 34 гривень за літр. При цьому безпосередньо з 1 вересня подорожчання чекати не варто, оскільки торговці СПГ заздалегідь запаслися «дешевим» паливом. Це дасть змогу уникнути різкого стрибка цін. Також оптимальні значення на українських АЗС дає змогу утримувати клієнтоорієнтованість мереж і падіння попиту на продукцію через виїзд українців за кордон і мобілізацію.

Однак дива чекати не варто – ціни на автогаз все одно підскочать. Тим паче, що, як пояснив Батраченко, на це впливає і зовнішній фактор. Днями азіатський ринок показав різке збільшення котирувань LPG на 30-40 доларів за тонну. На думку експерта, до Європи це явище дійде протягом тижня. Він вважає, що до 1 жовтня таким чином ціна на автогаз може сумарно зрости до показника 35 гривень за літр.

Джерело LIGA.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти