Чотири ознаки того, що в АКПП потрібно поміняти масло раніше терміну

Як відомо, Автоматична коробка перемикання передач (АКПП) є більш вимогливою в обслуговуванні, ніж «механіка». Насамперед це стосується заміни трансмісійної оливи, яку потрібно міняти відповідно до рекомендацій виробника. Однак є випадки, коли робити це слід раніше.

Читайте також:

900 гривень штрафу за неквапливість: де водіям загрожує штраф за повільну їзду

Власник СТО назвав чотири погані звички водіїв, які «вбивають» автомобіль

Чи можна використовувати задню передачу в автомобілі, щоб уникнути зіткнення

Досвідчений автомеханік пояснив, що пов’язана така необхідність найчастіше з умовами експлуатації транспортного засобу. Якщо машина з АКПП часто стояла в дорожніх заторах, їздила бездоріжжям або використовувалася для буксирування, а водій при цьому мав агресивну манеру водіння, то трансмісійне мастило, найімовірніше, витратило свій ресурс раніше терміну.

До непрямих ознак того, що рідина більше не виконує свої функції належною мірою, належать «смикання» і затримки під час перемикання передач, запах гару і сторонні звуки з АКПП. Якщо трансмісія і зовсім відмовляється слухатися водія, а під час перевірки оливи на щупі спостерігаються забруднення і сліди металевої стружки, то заміною рідини тут вже не відбудешся. Найімовірніше, доведеться зіткнутися з дорогим ремонтом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти