Негайно зупиніть автомобіль, якщо на приладовій панелі блимає цей індикатор

Відомий індикатор на приладовій панелі автомобіля «Check Engine» вже встиг стати інтернет-мемом, завдяки тому, що сигнал спрацьовує часто з приводу і без. Деякі водії навіть навмисно відключають його, щоб не дратував (чого, зрозуміло, робити не варто). Однак є одна ситуація, коли ігнорувати сигнал не просто не можна, а й потрібно поставитися до нього максимально серйозно.

Читайте також:

Механік назвав одну копійчану річ, яка вдвічі продовжить термін служби автомобіля

Штраф до 9000 гривень: де водіям суворо заборонено висовувати руки з вікон автомобіля

Заберуть права за борги: кому з водіїв потрібно терміново заплатити за рахунками

Експерти попереджають автомобілістів, що індикатор «Check Engine» дійсно може спалахнути «на рівному місці», але якщо він починає блимати, отже, справа погана. Рекомендується негайно зупинитися в безпечному місці і заглушити двигун. Все тому, що система попереджає водія про великий збій у роботі двигуна. Продовження руху загрожує ще більш серйозними проблемами, включно з потраплянням незгорілого палива в каталітичний нейтралізатор, що призведе до додаткового дорогого ремонту.

Причому, індикатор може спалахнути, зокрема, через відмову безпосередньо каталітичного нейтралізатора. Загалом існує ціла низка причин, чому «Check Engine» почав блимати, але всі вони пов’язані з серйозною загрозою двигуну, а також іншим ключовим компонентам автомобіля. Що довше ви ігноруєте цей сигнал, то вищою є ймовірність того, що поломка буде максимально серйозною і дорогою в усуненні.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти