Штраф до 850 гривень: без якого документа українцям заборонена їзда за кермом

Багато українських водіїв вважають, що якщо їздити акуратно, не перевищувати швидкість і не порушувати правила проїзду, то автомобільний штраф вони не отримають. Насправді стягнення можна отримати навіть за відсутність лише одного документа. І це не права або техпаспорт.

Читайте також:

За що українським водіям загрожує понад 50 тисяч гривень штрафу: дуже «популярне» порушення

Законодавство в Україні зобов’язує автомобілістів не тільки оформляти поліс обов’язкового страхування цивільної відповідальності (ОСЦПВ), а й постійно мати його при собі. Під час першої ж зупинки автомобіля поліція може вимагати від водія пред’явити документ. Якщо виявиться, що страховка оформлена, але документа в наявності у керманича немає, то йому випишуть штраф у розмірі 425 гривень. За відсутності поліса в принципі штраф становитиме 850 гривень.

Експерти також підкреслюють, що штраф у такій ситуації може бути меншим із лих, які загрожують водієві. Якщо раптом він стане винуватцем ДТП, то буде зобов’язаний у повному обсязі відшкодовувати збитки. Також не варто забувати, що на нові автомобілі, які ще не були зареєстровані в МВС, також потрібно оформляти страховку. Для таких випадків видається короткостроковий поліс на 10-15 днів.

Джерело Ampercar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти