Штраф 40 тисяч навіть тверезому: коли українцям категорично заборонено сідати за кермо

Серед українських автомобілістів, на жаль, поки що не настільки широко поширена культура дотримання ПДР «за замовчуванням». Багато водіїв, як і раніше, вважають, що порушити можна, якщо це не призвело до якихось серйозних наслідків і цього ніхто не бачив. Подібна легковажність іноді призводить до того, що керманичі отримують величезні штрафи на рівному місці. Причому для цього зовсім не обов’язково сідати п’яним за кермо.

Читайте також:

Механік попередив водіїв про один небезпечний звук після запуску двигуна автомобіля

«На вас люди скаржаться»: водіїв штрафують на 17 тисяч за допомогою нового виверту поліції

Зокрема, юристи нагадують, що, відповідно до чинного законодавства, позбавлені водійських прав автомобілісти, якщо їх знову викриють на водінні транспортного засобу, можуть отримати штраф 20 400 гривень. Якщо навіть це їх не зупинить, то наступного разу сума стягнення становитиме вже 40 800 гривень. При цьому термін позбавлення прав збільшиться до 7 років.

Нерідко українці потрапляють у такі неприємності ще й через банальне незнання законодавства. Адже ще відносно недавно подібне правопорушення тягло за собою «символічний» штраф у 510 гривень. Тому багато водіїв усе ще не сприймають його всерйоз.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти