Які ознаки видають у водієві вживання наркотиків: на що дивляться поліцейські

Віднедавна в Україні дозволено вживання канабісу в медичних цілях. При цьому, навіть за наявності призначення лікаря, сідати за кермо під дією цієї наркотичної речовини суворо заборонено. Поліцейські вкрай уважні до подібних порушень і обчислюють автомобілістів у стані сп’яніння за низкою непрямих ознак. Тим паче, що більшість порушників вживають наркотики нелегально.

Читайте також:

Штраф 40 тисяч навіть тверезому: коли українцям категорично заборонено сідати за кермо

Механік попередив водіїв про один небезпечний звук після запуску двигуна автомобіля

Як зупинити автомобіль на вимогу поліції, щоб не отримати штраф

Насамперед патрульні звертають увагу на специфічний запах у салоні автомобіля. Палена марихуана дуже сильно в’їдається в одяг, волосся, тканинну оббивку. Позбутися цього запаху дуже складно. Крім того, після вживання канабісу в людини можуть бути почервоніння очей, зіниці погано реагують на світло, реакція загалом уповільнена, а координація хаотична. Наслідком вживання наркотиків також може бути аномальна тривожність і навіть паніка.

Однак наявність лише зазначених ознак не є підставою для оформлення протоколу за ст.130 КУпАП. Тим паче, що більшість із них можуть бути наслідком захворювання або звичайного стресу через спілкування з поліцією. Щоб достовірно встановити наявність наркотичного сп’яніння у водія, поліцейським потрібно доставити його в медустанову для здачі біоматеріалів для проведення спеціальних тестів і лабораторних аналізів. Як правило, керманичу доводиться здавати слину, сечу і кров. Відмова від проходження процедури автоматично прирівнюється до визнання своєї провини і тягне за собою штраф у розмірі 17 000 гривень і позбавлення прав на строк один рік.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти