Чому не варто купувати автомобіль, який використовувався для роботи в таксі

Найгірше рішення під час купівлі вживаного автомобіля – звертати увагу на вартість машини, а не на її надійність або характеристики. У цьому сенсі потенційною пасткою для недосвідченого автолюбителя може стати вкрай вигідна пропозиція про купівлю транспортного засобу, що працював у таксі.

Читайте також:

П’ять ситуацій, коли потрібно терміново замінити салонний фільтр автомобіля

Купівля вживаного автомобіля: як зрозуміти, що машина побувала в ДТП

Акцизи на пальне підвищили: коли в Україні чекати зростання цін на бензин

Новачок може подумати, що така машина мало чим відрізняється від звичайного вживаного авто, але це не так. Не дарма їхня вартість нерідко суттєво занижується. Насамперед тому, що робота в таксі сильно зношує автомобіль. Суть пасажироперевезень полягає в тому, що чим більше машина перевозить людей, тим більше грошей заробляє. Відповідно слід бути готовим до того, що салон таких авто буде сильно пошарпаний, ручки і петлі будуть ослаблені, а сидіння просядуть.

До того ж таксисти часто змушені працювати цілими днями безперервно, що притупляє їхню реакцію і концентрацію. Це зі свого боку створює ризики аварій. Машини таксі, за статистикою, потрапляють у ДТП набагато частіше за звичайні транспортні засоби. Це ще один ризик, з яким ви зіткнетеся під час купівлі подібного авто.

Крім того, варто розуміти, що автомобілі таксі мають вкрай високий, як для свого віку пробіг. Навіть якщо машина відносно нова, якщо вона працювала у сфері регулярних перевезень, вона, ймовірно, пройшла шлях у кілька разів більший, ніж середньостатистичний приватний автомобіль.

Пробіг безпосередньо впливає на його вартість і надійність транспортного засобу, адже, як відомо, автомобіль складається з компонентів, що мають кінцевий термін служби. Що більший пробіг автомобіля, то більший знос його деталей. Такі деталі, як свічки запалювання, фільтри та системи кондиціонування повітря, зношуються швидше в автомобілях з великим пробігом. Це може призвести до того, що автомобіль почне глухнути, працювати не так плавно або навіть заглохне. Ці дрібні проблеми можуть накопичуватися з часом, що може зробити обслуговування автомобілів з великим пробігом більш дорогим.

Не варто забувати, що від манери водіння безпосередньо залежить заробіток водіїв таксі. Вкрай рідко можна зустріти таксиста, який водить плавно й акуратно. Постійне агресивне водіння, тривалий холостий хід і часті короткі поїздки змушують двигун автомобіля працювати під великим навантаженням. Згодом це може призвести до його зносу. Мотор починає споживати більше палива, працювати менш ефективно і навіть час від часу ламатися.

Джерело slashgear.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти