Інструктор з водіння назвав три типові помилки водіїв під час паркування автомобіля

Досвідчений інструктор з водіння Хейдн Балч поділився власним спостереженням щодо того, яких помилок щодня припускаються автомобілісти під час паркування своїх транспортних засобів. Експерт зазначив, що нерідко це призводить до того, що автовласники змушені зіткнутися з непотрібним і вкрай дорогим ремонтом.

Читайте також:

П’ять ситуацій, коли потрібно терміново замінити салонний фільтр автомобіля

Купівля вживаного автомобіля: як зрозуміти, що машина побувала в ДТП

Акцизи на пальне підвищили: коли в Україні чекати зростання цін на бензин

Паралельне паркування
Неправильний процес паралельного паркування, за словами інструктора, регулярно призводить до різного роду механічних пошкоджень. Насамперед перед початком маневру потрібно ввімкнути покажчик повороту, переконавшись, що поруч немає перешкод і ви самі не є перешкодою для інших учасників руху. Після цього потрібно плавно рухатися заднім ходом, зробивши повний оберт рульового колеса вліво, а потім повернути його в початкове положення і продовжувати рух доти, доки ручка дверцят з боку пасажира не опиниться на одній лінії з бордюром.

Прискорення
Ще одна поширена помилка, якої припускаються автомобілісти під час паркування автомобіля, – це непотрібне прискорення, що може призвести до серйозних проблем. Інструктор попередив, що наїзд на перешкоду навіть одними лише колесами в такій ситуації здатний пошкодити автомобільні шини.

Шини
Також Балч зазначив, що багато водіїв крутять кермо, коли автомобіль нерухомий. У такій ситуації завдається сильної шкоди автомобільним шинам і системі рульового управління. За його словами, використовувати рульове колесо слід, за можливості, лише в русі.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти