Як скоротити витрату палива в автомобілі за допомогою миски з водою: незвичайний лайфхак

На тлі зростання цін на автомобільне паливо в Україні водіям рекомендовано звернути увагу на вельми незвичайну пораду, яка може допомогти знизити витрати на заправку автомобіля і підвищити безпеку на дорозі. Представники британської компанії Vanarama запропонували керманичам використовувати методику, яка може здатися на перший погляд дивною, але ефективною.

Читайте також:

Акцизи на пальне підвищили: коли в Україні чекати зростання цін на бензин

П’ять ситуацій, коли потрібно терміново замінити салонний фільтр автомобіля

Купівля вживаного автомобіля: як зрозуміти, що машина побувала в ДТП

Суть методу полягає в тому, щоб уявити у своєму автомобілі миску з водою, що стоїть на пасажирському сидінні. За словами експертів, ця візуалізація допомагає водіям змінити стиль водіння і, як наслідок, знизити витрату палива. Ідея в тому, щоб вести автомобіль так, щоб вода в мисці не розплескалася – це вимагає плавного розгону і гальмування, що, своєю чергою, сприяє економії палива.

Як працює ця методика?
Коли водій різко розганяється або гальмує, у двигун подається більше пального, і енергія, витрачена на його виробництво, втрачається у вигляді тепла, що виділяється гальмівними колодками і дисками. Різкі розгони призводять до зайвої витрати палива, оскільки двигун працює на більш високих обертах. Водночас різке гальмування не тільки призводить до втрати енергії, а й змушує водія знову прискорюватися, що збільшує загальну витрату.

Метод «миски з водою» передбачає більш спокійний і передбачуваний стиль водіння. Наприклад, водіння з меншими оборотами (від 1 000 до 2 500 об/хв) знижує навантаження на двигун і дає змогу уникнути перевитрати палива. Це особливо актуально для автомобілів з ручною коробкою передач, де водій може контролювати оберти двигуна за допомогою тахометра.

Також водіям рекомендується уважно стежити за ситуацією на дорозі, прогнозувати потенційні небезпеки і заздалегідь вживати заходів для їх запобігання. Це дає змогу уникнути різких гальмувань і прискорень, що, знову ж таки, сприяє економії палива.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти