Чому автомобілі стали ламатися частіше: дві неочевидні причини

Українці старшого покоління часто скаржаться, що раніше все було краще і якісніше, зокрема автомобілі. Як правило, це сприймається зі скептицизмом, але на ділі в подібних твердженнях є чимала частка істини. Експерти назвали щонайменше дві неочевидні причини, чому сучасні машини ламаються частіше, ніж старі авто.

Читайте також:

П’ять типових помилок водія під час самостійного обслуговування автомобіля

Найкращі авто з переднім приводом: ТОП-11 моделей прямо зараз

Що буде, якщо в машині з АКПП одночасно натиснути педалі гальма і газу

Стратегія автовиробників
Компанії, які регулярно оновлюють свої модельні лінійки, не зацікавлені, щоб автомобілісти десятиліттями їздили на одних і тих самих машинах. У таких випадках у них не буде мотивації купувати нові авто та запчастини для ремонту. Тому в інтересах виробників завжди буде, щоб їхня продукція «трималася» тільки до завершення гарантійного терміну. Також у гонитві за здешевленням виробництва та підтриманням конкурентоспроможності компанії дедалі частіше використовують менш дорогі та малонадійні матеріали та компоненти для складання машин.

Технічне ускладнення конструкції
Сучасні автомобілі буквально «напхані» безліччю складних технологій і пристроїв, які вимагають регулярного обслуговування і правильного поводження. Все це збільшує ризик поломок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти