Залишилося 20 днів: українським водіям загрожує новий штраф понад 3000 гривень

З 30 вересня 2024 року українські автомобілісти в Німеччині зіткнуться з новими вимогами, недотримання яких спричинить для них чималі санкції. Щоб уникнути штрафів, їм потрібно протягом наступних 20 днів поставити свою машину на місцевий облік.

Читайте також:

У кого з українців ТЦК заборонено забирати автомобілі на ЗСУ

З початку повномасштабної війни РФ проти України масовий наплив українських біженців до Німеччини змусив місцеву владу скасувати для них обов’язкову реєстрацію транспортних засобів на українських номерах. З 30 вересня цю пільгу буде скасовано і ті, хто перебуває в країні понад рік, будуть змушені оформити належним чином свої автомобілі відповідно до вимог місцевого законодавства.

Для цього потрібно звернутися до органу реєстрації з посвідченням особи, номерними знаками, техпаспортом на машину і полісом автострахування. У деяких ситуаціях, можливо, доведеться оформити додаткові дозволи та сертифікати відповідності ЄС.

Після 30 вересня їзда на авто з українськими номерами, якщо власник в’їхав до Німеччини понад рік тому, буде під забороною. Штраф за їзду на незареєстрованому транспорті становитиме 70 євро (близько 3 200 гривень).

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти