Електромобілі стануть значно дешевшими: що для цього придумали виробники

Електрифікація автомобільної індустрії йде повним ходом, але автолюбителі по всьому світу не поспішають переходити на більш екологічний транспорт. Багато в чому це відбувається тому, що електромобілі коштують на порядок дорожче, ніж звичайні бензинові машини. Все через складні технології, які використовуються під час їхнього виробництва. Однак уже найближчим часом ситуація може кардинально змінитися.

Читайте також:

Як правильно тримати кермо автомобіля, щоб не втомлювалися руки: п’ять важливих правил

Чи можна отримати штраф за їзду з увімкненим освітленням у салоні автомобіля

Українських водіїв штрафують через пасажирів: хто під загрозою

Китайські виробники вже активно працюють над здешевленням електричних авто, що лякає їхніх європейських і американських конкурентів, які поки що не можуть запропонувати гідну відповідь у бюджетному сегменті. На цьому тлі в американській компанії Tesla вже виступили з обіцянкою випустити наступного року доступні моделі, побудовані на оновленій платформі. Бренди Rivian і Lucid також запланували найближчими роками презентувати більш доступні автомобілі, хоча їхня передбачувана ціна поки що далека від бюджетної.

Головна заковика полягає в тому, щоб знайти дешеве джерело живлення для електрокарів. Сьогодні батареї є одним із найдорожчих елементів авто на електричній тязі. Якщо виробники зможуть вирішити цю проблему, то їм вдасться швидко зробити електрокари доступними для більшості автомобілістів.

Джерело 24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти