Як правильно тримати кермо автомобіля, щоб не втомлювалися руки: п’ять важливих правил

Правильне положення рук на кермі автомобіля вкрай важливе для безпечної їзди, особливо під час тривалих поїздок. Експерти звертають увагу на п’ять важливих правил, яких слід дотримуватися для того, щоб руки швидко не втомлювалися.

Читайте також:

Міняти права доведеться всім: у Раді підготували нові обмеження для водіїв

50 тисяч штрафу за водіння однією рукою: де водіям потрібно міцно триматися за кермо

Не чекайте холодів: як підготувати систему опалення в автомобілі до приходу зими

1. Положення рук
З давніх-давен вважалося, що руки на кермовому колесі мають розташовуватися на 10 і 14 годині. Але експерти зазначають, що правило «9 і 15 годин» є більш ефективним. Це дає змогу краще контролювати авто і знижувати навантаження на плечі та шию водія.

2. Розслаблені кисті та правильний хват
Занадто сильний хват призводить до втоми. Експерти рекомендують не надто напружувати кисті під час керування автомобілем. Руки мають бути в природному положенні, а пальці зігнуті настільки, щоб упевнено тримати кермо, але не охоплювати його повністю.

3. Регулювання положення сидіння і керма
Сидіння перед поїздкою важливо відрегулювати так, щоб водій легко діставав до керма і педалей, не напружуючи руки і ноги. Кінцівки мають бути злегка зігнуті. Кермо має перебувати на рівні грудей водія.

4. Часта зміна положення рук
Правильна посадка і положення рук все одно рано чи пізно призведуть до втоми. У зв’язку з цим рекомендується час від часу міняти хват і положення рук на рульовому колесі.

5. Паузи під час тривалих поїздок
Важливо не звалювати на себе тривалу поїздку повністю. Робіть паузи кожні дві години, під час яких краще зробити невелику розминку і дати очам відпочити від дороги.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти