Чотири типові помилки, яких припускаються українські водії в заторі

Мало хто з українських автомобілістів, особливо тих, що живуть у великих містах, може уникнути такого неприємного явища, як дорожній затор. При цьому багато хто з водіїв раз у раз припускається в такій ситуації одних і тих самих помилок. Автоексперт назвав п’ять найбільш «популярних» з них.

Читайте також:

До 20 тисяч гривень штрафу: без чого водіям не можна сідати за кермо в Україні

Поліція почала «полювання» на автомобілістів без одного важливого атрибута: хто під загрозою

Сам потоне, а води не дасть: поширене крохоборство водіїв, яке вбиває двигун автомобіля

Насамперед варто уникати агресивного водіння з різкими прискореннями і гальмуваннями. Це провокує підвищений знос двигуна та інших компонентів автомобіля, а також підвищує шанси потрапити в ДТП.

Ще однією поширеною помилкою водіїв є обгін пробки узбіччям або смугою зустрічного руху, а також «притискання» занадто близько до авто, що їде попереду. Усе це суворо заборонено ПДР і може призвести до аварії.

Окремо експерт звернув увагу на неприпустимість постійного натискання на педаль гальма в заторі. Така поведінка призводить до підвищеного зносу системи. Також не варто різко натискати педаль у підлогу під час щільного руху, оскільки автомобіль, що йде позаду, може не встигнути зреагувати і вріжеться у вас.

Крім того категорично не рекомендується часто крутити кермо в різні боки, що може дезорієнтувати інших учасників руху і призвести до ДТП.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти