Що робити водієві під час ДТП: з’явився алгоритм від поліції

Дорожньо-транспортна пригода – ситуація, від якої не застрахований жоден водій. При цьому багато керманичів навіть не підозрюють, як поводитися в разі аварії. З цієї нагоди в Патрульній поліції Київської області випустили спеціальний алгоритм дій для автомобілістів.

Читайте також:

На українських водіїв чекають масові перевірки: що робити, щоб не отримати штраф

В Україні скоротять кількість автостанцій: кому заборонять працювати

Як економно їздити на автомобілі з «механікою» або «автоматом»

Насамперед, якщо ви стали учасником ДТП, потрібно зупинити автомобіль, увімкнути сигнал аварійної сигналізації, встановити знак аварійної зупинки і залишатися на місці події до приїзду поліції. Заборонено переміщати транспортний засіб і предмети, які мають відношення до ДТП.

Якщо внаслідок аварії є постраждалі, їм потрібно надати першу медичну допомогу та викликати медиків і поліцію. У разі нагальної потреби травмовану людину потрібно доставити до медзакладу самостійно, зафіксувавши попередньо сліди ДТП, а також положення ТЗ після його зупинки. Медикам на пропускнику потрібно повідомити свої дані та номер транспортного засобу, після чого слід повернутися на місце події.

За можливості, зберіть контактні дані очевидців, організуйте об’їзд місця події до приїзду поліції. За відсутності травмованих і шкоди третім особам унаслідок ДТП можна оформити європротокол за згодою сторін.

Джерело Патрульна поліція Київської області
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти