Врятує вас від штрафу: майже в кожному новому автомобілі є легальний радар-детектор

Сьогодні перевищення швидкості є одним із найпопулярніших порушень ПДР в Україні. Іноді отримати штраф за нього можна по дурості, банально не звернувши увагу на обмеження швидкості або попередження про камеру автофіксації на шляху прямування. На щастя, віднедавна для автомобілістів існує спеціальний помічник, який дає змогу вберегтися від подібних неприємностей. Мало хто знає, але майже в кожному новому автомобілі сьогодні вбудовано радар-детектор, який працює абсолютно легально.

Читайте також:

Українцям заборонено навчати один одного водіння: який штраф за це загрожує

На українських водіїв чекають масові перевірки: що робити, щоб не отримати штраф

В Україні скоротять кількість автостанцій: кому заборонять працювати

З липня в Європі автовиробників зобов’язали оснащувати свою продукцію обмежувачами швидкості. Спеціальні пристрої отримують інформацію про ті чи інші обмеження на певних ділянках місцевості, а також про місце положення транспортного засобу через GPS і штучно знижують потужність двигуна, якщо водій з якоїсь причини перевищує гранично допустиму швидкість. У базі даних системи є відомості про стаціонарні радари на дорогах, тому шанс отримати штраф за порушення ПДР тут зводиться до мінімуму.

Важливо, що обмежувач швидкості можна відключити в екстреній ситуації. Наприклад, якщо водієві потрібно уникнути зіткнення. Для цього потрібно двічі сильно натиснути на педаль акселератора.

Джерело AutoSwiat
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти