Які помилки водіїв швидко «вбивають» каталізатор у будь-якому автомобілі

Будь-який сучасний автомобіль містить у своїй конструкції каталітичний нейтралізатор, який знижує кількість шкідливих викидів в атмосферу. Ресурс цієї деталі обмежений і в кінцевому підсумку її доведеться міняти. Вартість каталізатора і його заміни досить висока, тому будь-який автомобіліст хотів би максимально відстрочити цей момент. Однак іноді водії самі припускаються помилок, що значно прискорюють знос каталізатора.

Читайте також:

Одразу в півтора рази: ціна на яке автомобільне пальне в Україні злетить уже до кінця року

Штраф 425 гривень: кому з українців потрібно терміново замінити водійські права

Механіки обожнюють ці шість помилок водіїв: завдяки їм, у них завжди є робота

Насамперед експерти попереджають, що на термін служби сажового фільтра впливає якість палива. Якщо вона низька, є ймовірність, що каталізатор розсиплеться на порох дуже скоро. Також звертається увага на використання присадок для палива. Занадто часто їх застосування може призвести до перегріву вихлопних газів і швидкого зносу каталізатора.

Якщо каталізатор почав руйнуватися, його потрібно якомога швидше замінити. Відкладати цю дорогу процедуру ні в якому разі не можна. Проблема в тому, що частинки фільтра починають потрапляти в блок циліндрів і камери згоряння. Через це в двигуні падає компресія, починається масложор і з’являються задирки. У підсумку це вже призводить до несправності двигуна, ремонт якого обходиться набагато дорожче, ніж заміна каталізатора.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти