Чи можуть українці переоформити автомобіль без відвідування ТЦК: юрист дала відповідь

В умовах воєнного стану і повномасштабного вторгнення РФ українці стикаються з безліччю обмежень, зокрема і в питаннях оформлення/переоформлення документів. Юрист Неля Романенко на порталі b2bconsul у зв’язку з цим пояснила, чи справді громадянам чоловічої статі для постановки або зняття з обліку транспортного засобу потрібно відвідувати Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) Міноборони.

Читайте також:

Як не отримати штраф за встановлення ГБО на автомобіль: у МВС дали відповідь

Нова заборона для українських водіїв: за що у Раді пропонують позбавляти прав і штрафувати на 34 тисячі

І швидкість перевищувати не треба: три небезпечні маневри, за які автомобіль зупинить поліція

Експерт заявила, що вимог пред’являти військово-обліковий документ або надавати інші відомості про перебування на військовому обліку під час перереєстрації автомобіля не існує. Вона наголосила, що немає жодного нормативно-правового акта, який регламентував би подібну необхідність. Романенко також звернула увагу, що відсутність військового квитка в автовласника не може бути підставою для відмови в наданні послуг у сервісному центрі МВС.

Також юрист рекомендувала тим громадянам, які не хочуть особисто відвідувати установу для перереєстрації автомобіля, звернутися до нотаріуса для оформлення довіреності на здійснення відповідних дій іншою особою.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти