Інструктор з водіння розкрив секрет, як водіям впоратися з популярною осінньою проблемою

Погіршення погодних умов і скорочення світлового дня восени змушує українських водіїв відчувати тривогу частіше, ніж зазвичай. Інструктор з водіння Шахзад Шейх розповів у себе на YouTube-каналі Brown Car Guy, як із цим впоратися.

Читайте також:

50 тисяч штрафу і конфіскація авто: за що українським водіям загрожує максимальне покарання

На все про все 30 днів: як ТЦК домагається обмеження водійських прав «ухилянтів»

ТЦК забрали права: що робити водієві в такій ситуації

Одним із найефективніших методів, за словами експерта, є поступове збільшення часу водіння. Особливо це актуально для тих, хто пережив травмуючий досвід аварії на дорогах. Короткі поїздки знайомими місцями в темний час доби або під час дощу можуть допомогти водіям набути більше досвіду і, отже, менше нервувати.

У будь-який час цей психологічний підхід може знизити чутливість людей до страхів, пов’язаних із водінням, і зменшити тривогу, яку вони відчувають, вважає інструктор. Також Шахзад закликав водіїв, які нервують за кермом, робити глибокі вдихи і постаратися розслабити м’язи, щоб зберігати спокій.

Ці методи заспокоюють реакцію організму на стрес і дають змогу людям відновлювати концентрацію і контроль під час водіння. Наприклад, глибоке дихання може знизити частоту серцевих скорочень і зупинити наростаючі думки, які підживлюють занепокоєння, допомагаючи водіям сконцентруватися на поточній обстановці.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти