Не прокручується ключ у замку запалювання: що робити водієві в такій ситуації

Кожного водія може зустріти така проблема, як заклинювання ключа в замку запалювання. У паніку впадати в подібній ситуації точно не варто. Експерти порталу Vkazivka пояснили, чому таке можливо і що робити водієві.

Читайте також:

Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка

Українським водіям заборонили символіку війни: кого це стосується

Інструктор з водіння розкрив секрет, як водіям впоратися з популярною осінньою проблемою

Система блокування замка запалювання
Сучасні автомобілі комплектуються із заводу системою блокування рульової колонки та замка запалювання. Це потрібно, щоб завадити викрасти ваш автомобіль. Іноді ця технологія спрацьовує помилково, що створює проблеми водієві. Вирішити їх можна шляхом покручування рульового колеса вправо-вліво одночасно зі спробами запустити запалювання. При правильному положенні керма у вас все вийде.

Забруднення замка запалювання
Згодом у замкову щілину системи запалювання потрапляють дрібні смітинки, пил і бруд, що може призвести до його заклинювання. Рекомендується час від часу чистити замок і змащувати маслом.

Замерзання замка запалювання
Взимку під час сильних морозів замок запалювання може замерзнути, якщо всередину потрапить волога. У такій ситуації допоможе тільки відігрівання. Зробити це можна теплим повітрям, наприклад феном або своїм диханням. Також можна спробувати нагріти ключ, який після цього слід вставити в замок запалювання і покрутити. Краще, звісно, запобігти подібній проблемі шляхом змащування замка силіконовим маслом, яке відштовхує вологу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти