Арешт рахунків і конфіскація: що буде, якщо не платити штрафи ПДР

Адміністративні штрафи в Україні є найпоширенішим видом покарання водіїв за порушення ПДР. Водночас деякі водії, отримавши таке стягнення, з огляду на різні причини воліють його не платити. Юристи пояснили, що буде, якщо ігнорувати подібні санкції.

Читайте також:

270 тисяч штрафу: де водіям заборонено їздити за кермом у куртці

Штраф 340 гривень: де в Україні тепер не можна зупиняти автомобіль

Нові обмеження для автомобілістів: кому і де тепер потрібні дозволи на проїзд

Законодавство відводить водієві 10 днів на оскарження рішення про накладення штрафу. Також у цей термін можна сплатити стягнення й отримати 50-відсоткову знижку (діє для штрафів за порушення, зафіксовані автоматично дорожніми камерами). Загалом на оплату штрафу дається 15 днів з моменту винесення рішення.

Якщо оплата не надійде, матеріали щодо порушника буде передано до виконавчої служби, яка застосує весь наявний у неї на озброєнні арсенал засобів і заходів для стягнення заборгованості. Зокрема, виконавець може накласти арешт на банківські рахунки, рухоме і нерухоме майно, а також заборонити боржнику виїзд за кордон.

Якщо сума заборгованості буде досить високою, може бути ухвалено рішення про конфіскацію та виставлення арештованого майна на аукціон. За виручені з продажу кошти буде погашено заборгованість, а решту коштів повертають порушнику. При цьому варто зазначити, що боржнику доведеться додатково сплатити виконавчий збір.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти