Три речі, про які водіям потрібно подбати цієї осені, щоб не потрапити в халепу

З настанням осені водіям рекомендується переконатися, що в їхньому автомобілі є низка необхідних речей, які можуть допомогти їм у надзвичайній ситуації. Експерти в галузі страхування розповіли, про що потрібно подбати, щоб не потрапити в халепу.

Читайте також:

Штраф 340 гривень: де в Україні тепер не можна зупиняти автомобіль

Нові обмеження для автомобілістів: кому і де тепер потрібні дозволи на проїзд

Не Toyota і не Honda: названо найнадійніший кросовер 2024 року

Насамперед слід переконатися, що в машині є аварійне приладдя на випадок поломки, зокрема червоний попереджувальний трикутник, який має бути в кожному автомобілі. Він дасть змогу залишатися помітними для оточуючих учасників дорожнього руху в будь-яку погоду. Також не зайвим буде взяти в довгу дорогу запасний одяг і закуски. Це може бути вкрай корисним, якщо застрягнете посеред дороги і довго чекатимете на допомогу.

Також експерти рекомендують водіям, які подорожують восени, регулярно перевіряти тиск у шинах своїх автомобілів, оскільки різкі перепади температур призводять до того, що повітря з них виходить набагато швидше. Сучасні авто часто мають датчики тиску, які попереджають про наявність відхилень від норми, але краще мати в машині додатково манометр, яким у будь-який момент можна перевірити стан шин. Про те, яким має бути тиск, можна дізнатися з наклейки всередині дверного отвору автомобіля, а також у посібнику з експлуатації.

Крім того, восени експерти радять перевіряти рівень рідини в бачку склоомивача і за необхідності доливати її, щоб знизити ризик запотівання лобового скла.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти