Скільки часу двигун автомобіля може безпечно працювати на холостому ходу

Автоексперти регулярно попереджають водіїв про небезпеку тривалої роботи автомобільного двигуна на холостому ходу. Але скільки часу ДВЗ може працювати без руху автомобіля? Досвідчений механік дав відповідь.

Читайте також:

Шиномонтажник назвав найкращий час для купівлі всесезонних шин

ТОП-12 кросоверів і позашляховиків із найнадійнішими двигунами прямо зараз

Як водієві відрізнити підроблену моторну оливу від оригінальної

Холостими називають оберти в діапазоні від 650 до 1 500, причому верхній поріг, як правило, досягається під час прогрівання силової установки. Експерти звертають увагу, що безпосередньо сам двигун від такої роботи не відчуває проблем, але в циліндрах при цьому може неповністю згоряти паливо, що призводить до появи нагару та інших відкладень на стінках. Це більше стосується старих автомобілів, адже сучасні мотори не схильні до подібного ефекту.

Експерт звертає увагу, що під час тривалої роботи двигуна на холостому ходу і ввімкнення електроприладів страждає АКБ і генератор. Останній піддається підвищеним навантаженням і швидко втрачає свій ресурс. До того ж проблемою може стати перегрів мотора через недостатню циркуляцію охолоджувальної рідини в системі. За 5 хвилин роботи нічого трагічного не трапиться, але якщо йдеться про півгодини холостого ходу і більше, то це може призвести до неприємностей.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти