Навіщо поліцейські торкаються вашї машини рукою після зупинки

Нерідко можна побачити, як поліцейські в різних країнах після зупинки автомобіля потенційного порушника, підходячи до транспортного засобу, кладуть руку на багажник або задні ліхтарі і лише після цього йдуть до водія. Навіщо це робиться? Експерти дали вичерпне пояснення.

Читайте також:

Ваш автомобіль хочуть викрасти: які позначки на кузові на це вказують

Насамперед варто зазначити, що подібна практика широко поширена в США. За штатною інструкцією патрульний, перш ніж заговорити з водієм, має вжити заходів для майбутньої ідентифікації його автомобіля. Це потрібно на випадок, якщо керманич раптово почне стрілянину або просто спробує втекти. Дотик до кузова автомобіля дасть змогу залишити на ньому відбитки пальців інспектора, що в майбутньому дасть змогу підтвердити причетність транспортного засобу до злочину.

Є у поліцейських й інші незвичайні звички. Наприклад, перед тим як відкрити багажник, деякі патрульні спочатку обережно притискають кришку рукою, щоб переконатися, що там ніхто не сховався. У деяких випадках співробітники поліції навмисно обходять машину таким чином, щоб краще бачити пасажирів і салон автомобіля. Вони також можуть звернути увагу на поведінку водія і пасажирів, вишукуючи ознаки знервованості або занепокоєння, які можуть викликати підозру.

Джерело Interia Motoryzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти