Свастика та журнали для дорослих: які непристойні знахідки відшукали у особистому Jaguar Єлизавети II

У червні 2001 року світ дізнався про несподівану знахідку, яка поставила компанію Jaguar у незручне становище і призвела до серйозного скандалу. У центрі цього інциденту опинився особистий Jaguar XJR королеви Єлизавети II, який піддавався модифікації для забезпечення підвищеної безпеки. Однак замість простого апгрейда майстри на заводі в Ковентрі наштовхнулися на неприємний сюрприз – за панеллю сидіння було виявлено символ нацистської свастики, а в прихованому відсіку – колекцію порнографічних журналів.

Читайте також:

Українських водіїв вводить у ступор новий дорожній знак: що він означає

Вперті модники стануть пішоходами: за яку прикрасу в автомобілі позбавляють прав в Україні

В Україні з’явиться новий вид компенсації для автомобілістів: хто зможе її отримати

Рада готує нові обмеження для водіїв: кому доведеться міняти права

Цей інцидент став шоком для всіх. Jaguar, який на той момент щойно отримав престижну Королівську премію в галузі міжнародної торгівлі, був втягнутий у неприємний скандал. Репутація бренду, який завжди асоціювався з високою якістю і престижем, опинилася під ударом. Представники компанії негайно принесли публічні вибачення і заявили про початок внутрішнього розслідування.

Традиція з неприємним поворотом
Як виявилося, інцидент був пов’язаний з давньою традицією серед робітників на заводі Jaguar. Повідомляється, що співробітники заводу в Ковентрі іноді залишали послання або невеликі предмети за панелями сидінь, які могли бути виявлені тільки в разі ремонту або розбирання автомобіля. Зазвичай такі знахідки мали нешкідливий характер і сприймалися як жартівливі сувеніри. Однак цього разу «сюрприз» виявився далеко не смішним і викликав бурхливу реакцію.

Працівники, задіяні в скандалі, згодом визнали, що зайшли занадто далеко. Один зі співробітників пояснив The Guardian: «Це одна зі старих традицій, коли люди залишали щось за сидіннями. Зазвичай ніхто це не знаходив, якщо тільки машина не потрапляла в аварію. Але в цьому випадку жарт був явно невдалим».

Реакція Букінгемського палацу і Jaguar
Букінгемський палац, природно, був незадоволений тим, що сталося, але вважав за краще зберігати стриманість у коментарях. Прес-секретар королеви заявила, що це «справа Jaguar», явно дистанціювавши палац від конфузу. Проте інцидент виявився неприємною плямою на репутації марки, яка завжди пишалася своїми високими стандартами.

Компанія Jaguar поспішила вжити заходів. Щонайменше один співробітник пішов у відставку після інциденту, а інші звільнення також не виключалися. Незважаючи на скандал, Jaguar, як і належить кішці, впав на всі чотири лапи, зберігши свою позицію на ринку автомобілів класу люкс.

Непохитна королева
Єлизавета II була відома своєю витримкою і непохитною волею. Незважаючи на цей неприємний інцидент, малоймовірно, що вона сильно переживала. Королева неодноразово демонструвала, що вміє зберігати самовладання в найскладніших ситуаціях. Один із найяскравіших прикладів її характеру – випадок, коли вона за кермом Land Rover прокотила кронпринца Саудівської Аравії вузькими дорогами свого маєтку в Шотландії. Принц, який не звик до того, що жінка керує машиною, вийшов з автомобіля явно схвильованим.

Таким чином, незважаючи на неприємну знахідку в її Jaguar, можна припустити, що Єлизавета II залишилася такою ж незворушною, як і завжди.

Наслідки для Jaguar
Скандал із королівським Jaguar став болючим уроком для компанії. Інцидент показав, що навіть невеликі традиції можуть обернутися серйозними проблемами, якщо вийти з-під контролю. Хоча Jaguar швидко вибачився і вжив заходів, їхній репутації було завдано тимчасової шкоди. Проте, завдяки швидкому реагуванню і міцному зв’язку з королівською родиною, бренду вдалося зберегти довіру покупців.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти