Три речі, які важливо перевірити водієві, перш ніж сідати за кермо вживаного автомобіля

До купівлі уживаного автомобіля потрібно ставитися максимально прискіпливо, оскільки це майже завжди пов’язано з різного роду ризиками, зокрема безпековими. Експерти звертають увагу на три фактори, які обов’язково слід перевірити, перш ніж сідати за кермо незнайомого вам вживаного транспортного засобу.

Читайте також:

Новий «зимовий» штраф для водіїв: що пропонують у Раді

Інакше втратите права: не сідайте за кермо автомобіля після прийому цих ліків

Синій дим із вихлопної труби: чому досвідчені водії панічно його бояться

Подушки безпеки в автомобілі
Зрозуміло, самі ви навряд чи зможете оцінити, наскільки працездатні в автомобілі подушки безпеки. Краще довірити цю роботу механіку. Чому потрібно перевіряти подушки? Річ у тім, що в деяких автомобілях рекомендується міняти цей механізм раз на 15 років. До того ж на ринку нерідко продаються автомобілі після ДТП, в яких подушки безпеки вже раз спрацювали, а нові замість них ніхто не встановив.

Ремені безпеки
Як і у випадку з окремими подушками, ремені безпеки підлягають заміні раз на 15 років. Вони не призначені для служби весь термін експлуатації автомобіля. Все тому що вони, як більшість деталей у машині, схильні до зносу і пошкоджень. Ремені слід перевіряти на наявність тріщин, надмірного розтягування і потертостей. Звісно, будь-які ремені безпеки, які не замикаються, становлять загрозу безпеці.

Гальмівна система
Усім відомо, що гальма необхідні для безпеки автомобіля. Однак більшість людей, які шукають найкращі старі автомобілі для покупки, припускають, що продавець автомобіля перевірив гальма. На жаль, це не завжди так. Хоча пошук надійних старих автомобілів важливий, ще важливіше переконатися, що ви можете вчасно зупинитися. Найкраще, звичайно ж, довірити таку перевірку професіоналам. Деякі автосервіси надають таку послугу безкоштовно.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти