Інакше втратите права: не сідайте за кермо автомобіля після прийому цих ліків

Як відомо, водіям в Україні заборонено сідати за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. За таке грубе порушення за першого ж випадку автомобілісту загрожує 17 000 гривень штрафу і позбавлення прав на рік. Однак багато хто забуває, що до заборонених до вживання речовин відносяться не тільки алкоголь або наркотики, а й також деякі лікарські препарати.

Читайте також:

Новий «зимовий» штраф для водіїв: що пропонують у Раді

Навіщо досвідчені водії глушать мотор одразу після зупинки автомобіля поліцією

Водіння автомобіля вимагає повної концентрації, швидкої реакції та психомоторних навичок. Багато медикаментів, що відпускаються за рецептом і без нього, можуть вплинути на вашу здатність безпечно керувати автомобілем. Деякі з них викликають сонливість, запаморочення, порушення зору і навіть затримку реакції на подразники.

Водіям, зокрема, часто не можна приймати антигістамінні препарати для лікування алергії, оскільки вони можуть спричиняти сонливість, втому, запаморочення та уповільнення реакцій. Те ж саме стосується снодійних засобів та антидепресантів. Для когось навіть може здатися дивним, що за кермом заборонено вживати деякі бронхолітики та інгаляційні стероїди, а також знеболювальні, які мають сильний седативний ефект.

Список ліків, які можуть вплинути на наше сприйняття і психомоторні функції, дуже довгий. Найкраща порада, яку можна дати водіям, що приймають ліки, завжди одна й та сама: прочитайте інструкцію і проконсультуйтеся з лікарем.

Джерело Interia Motoryzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти