Коли потрібно міняти літні шини в автомобілі на зимові, щоб не потрапити в халепу

В Україні не встановлено обов’язок водіїв міняти літні шини в автомобілі на зимові, але в поліції регулярно вимагають це виправити. Все тому що, кількість аварій в холодну пору року через використання гуми не по сезону просто зашкалює. У зв’язку з цим важливо відповідально ставитися до заміни шин, навіть без відсутності штрафу за відмову це робити. Тому що особиста безпека завжди має бути на першому місці. Але коли саме потрібно «перевзуватися»?

Читайте також:

Шість фраз, які поставлять поліцейського на місце під час зупинки автомобіля

Оштрафують при першій же зупинці: водіям нагадали про популярне порушення ПДР

Експерти звертають увагу, що оптимальний період для заміни гуми залежить не тільки від наявності дощу або снігу. Орієнтуватися найкраще на температуру атмосферного повітря. Рекомендується міняти шини на зимові, коли середньодобова температура вже кілька днів опускається нижче 7 градусів за Цельсієм. Все тому що склад літніх шин інакше реагує на холодне повітря і гірше поводиться на дорозі в таких умовах. Аналогічно навесні потрібно міняти зимові шини на літні, оскільки вони не можуть бути достатньо ефективні на сухій і теплій дорозі.

Крім того експерти звертають увагу на стан шин. Важливо стежити, щоб на них не було тріщин, розривів та інших пошкоджень. Глибина проектора зимових шин не повинна бути меншою за 1,6 мм, проте краще навіть не доводити до таких показників, а міняти гуму, якщо протектор уже менший за 4 мм.

Джерело Interia Motoryzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти