Коли небезпечно використовувати протитуманні фари в автомобілі

Протитуманні фари – важливий елемент безпеки під час водіння в умовах поганої видимості. Однак їх неправильне використання може стати причиною аварійних ситуацій і навіть призвести до штрафів. Фахівці закликають водіїв уважно ставитися до цього питання, щоб уникнути як фінансових, так і правових наслідків.

Читайте також:

Автомобільна мобілізація: кому потрібно бути готовим віддати авто на потреби ЗСУ

Шість фраз, які водієві не варто говорити на блокпосту

Українських водіїв почали штрафувати за використання «Дії»: як реагують суди

Протитуманні фари призначені для низької видимості і допомагають водієві краще бачити дорогу, а також бути помітним для інших учасників руху. Однак їх неправильне використання може призвести до засліплення інших водіїв, що збільшує ризик виникнення аварій.

Протитуманні фари не призначені для повсякденного використання в нормальних умовах. Згідно з рекомендаціями експертів, передні та задні протитуманні фари мають вмикатися тільки тоді, коли видимість становить менше 100 метрів. Якщо видимість покращується, фари необхідно одразу ж вимкнути.

Протитуманні фари набагато яскравіші за звичайні фари, і якщо їх не вимкнути в ясну погоду, це може дезорієнтувати інших водіїв або тимчасово засліпити їх. Особливо небезпечно це вночі, коли відблиски можуть зробити складним визначення відстані до інших машин або утримання смуги руху.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти