Шість речей, які потрібно встигнути зробити з автомобілем до зими

Перші заморозки вже не за горами, у зв’язку з чим українським автомобілістам варто задуматися про підготовку свого автомобіля до цих непростих часів. Експерти звертають увагу на шість важливих речей, які слід встигнути зробити до настання зими.

Читайте також:

Втратити права стане простіше: в Україні можуть запровадити новий вид покарання для водіїв

Негайно перевірте багажник: в Україні почали штрафувати водіїв за одну дрібницю

Шість запитань, які потрібно поставити продавцю перед купівлею автомобіля з пробігом

1. Заміна шин
Краще зустріти першу ожеледицю або сніг з хорошою гумою за сезоном, щоб не опинитися в ситуації, коли доведеться ледве повзти на своїх літніх шинах по дорозі, намагаючись не потрапити в аварію. Рекомендується міняти гуму на зимову, коли температура повітря кілька днів опускається нижче позначки в 7 градусів.

2. Перевірка акумулятора
Взимку без акумулятора автомобіль довго не протягне. Перед зимою потрібно перевірити не тільки рівень заряду батареї, а й також рівень електроліту, стан клем.

3. Перевірка технічних рідин
Моторне мастило, антифриз, омивайка і гальмівна рідина мають бути в достатній кількості і хорошій якості перед настанням зими. Якщо термін експлуатації чогось закінчився або спостерігається нестача, краще вчасно провести заміну або долив.

4. Обслуговування паливної системи та системи запалювання
У зимовий час паливна система і система запалювання повинні працювати безвідмовно, оскільки умови будуть вельми складними. У разі зносу свічки запалювання можуть нормально працювати влітку, але взимку з цим почнуться проблеми. Те ж саме стосується форсунок та інших важливих елементів.

5. Діагностика автомобіля
До настання холодів важливо виявити навіть невеликі проблеми, які в складних умовах експлуатації можуть перерости в серйозні неприємності.

6. Обробка ущільнювачів і замків
Замки і петлі краще заздалегідь змастити до того, як прийдуть морози. Те ж саме стосується гумових ущільнювачів. Їх краще обробити водовідштовхувальним мастилом. Щойно волога потрапить всередину і почнеться мороз, ви зіткнетеся зі складнощами з відкриванням дверей.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти